en intensivt spännande thriller där människor i alla positioner sätts på prov. Detta är författarna Roslund och Hellströms femte roman kring kriminalkommissarie Ewert Grens.

Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.
Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.

en bra och välskriven bok som trots det förutspådda slutet är läsvärd!
Det är i slutet av juni och Bergmanveckan ute på Fårö stundar. Andrea och Sam beger sig dit med ett kompisgäng, grannarna sedan länge i Visbys utkant. Varje år reser de iväg utan tonårsbarn för att umgås och göra något ovanligt ihop. Efter Fårö väntar Stora Karlsö, där de ska hjälpa till när sillgrissleungarna lyfter från kalkstensklipporna. Förväntningarna är höga.

Men så skickas ett sms som blir läst av någon annan än den det var riktat till: Har hittat Bergmans hem. Helt öde. Vill ha dig. Nu. Sugen på att leka på ett ställe som överträffar alla andra?

Otroheten är ett faktum. Raseriet tar överhanden och konsekvenserna blir förödande

Härlig bok och i mitt tycke .
en laddad roman som handlar om de händelser som ledde fram till ett chockerande mord. Det brutala och oförklarliga mordet på den tillförordnade polisinspektören Thomas Lynleys hustru har chockerat New Scotland Yard och man letar förtvivlat efter svar på hur det kunde hända. Nästan ännu mer upprörande är att det tydligen var en tolvårig pojke som avlossade skottet. Vem är han? Varifrån kom han? Vilka omständigheter ledde fram till denna sista desperata handling?

 

Under sina sista timmar i tjänsten benådar den avgående amerikanske presidenten en ökänd agent, Joel Backman, efter massiva påtryckningar från CIA.

I tysthet smugglas Backman ut ur landet, förses med ny identitet och ny vistelseort i Italien. Amerikanerna kommer att läcka information till israelerna, ryssarna,

kineserna och saudierna om var han befinner sig. Sedan är det bara att vänta. Någon möjlighet för Backman att överleva finns knappast.

Frågan är bara: vem kommer att döda honom?

 

 

av 5 stjärnor får den 4 av mig

 

 

Vilken mardröm!
Vad skulle du säga om du på din svensexa blev begravd i en kista tillsammans med en flaska whisky och en walkie-talkie?
Hur skulle du känna dig när du hörde spaden i jorden och det första smattret mot kistans tak. Vad skulle du tänka när du plötsligt inte längre får kontakt med dina kamrater, trots att du trycker på sändknappen upprepade gånger. När du inser att de kanske inte kommer tillbaka för att hämta dig?

Levande begravd utspelar sig i Brighton och för första gången möter vi polisinspektör Roy Grace, en man som är skicklig på att utreda mord och hjälpa andra. Men han har inte lyckats lösa det största mysteriet i sitt eget liv; hustruns försvinnande.

 

 

En jättebra grundstory. Välskrivet och spännande. Tar en del oväntade vändningar

4,5 stjärna av 5 möjliga av mig