En lättnad

Äntligen fick vi tid hos en öron-näsa – hals specialist !!

 

Besöket hos den här  läkaren var nog det mest befriande besök jag  någon gång har haft !!

I 2 år nu har vår yngsta dotter haft STORA problem med att ha ständig värk i öronen ,lila på näsbenet o runt ögonen, svårt att få luft när hon sover .

Svårt att svälja sin mat. Och vid förkylningtider har hon haft det så fruktansvärt jobbigt. Men vid läkarbesök har de sagt att om hon har polyper så växer den körteln bort med tiden.

 

Öronen har det varit öroninflamation ett flertal gånger sedan 1 års ålder. Och då har det fått verka hål ,som de uttryckt det. Och hur ont gör inte bara det ?

 

För att vår dotter skall kunna få sova lugnt o något befriat så har jag suttit upp med henne eller vakat så att hon ligger i framåt-stupa- sido läge .

Först när hon somnat med relativit god anding har jag kunnat somna.

Jag/vi har mått så dåligt för henne skull, jag har gråtit o bönat o bett läkare att verkligen kålla henne.För något har varit fel !!! Men Nej då!

 

( det borde finnas en manual hos läkare att föräldrar känner sin barn väldigt bra) ibland bättre än vad en läkare kan få fram under en undersökning)

 

Men nu så fick jag en läkare att skicka en remiss iaf . Och vid första minuten av läkarens möte med vår dotter . Så sa han att jo hon har förstorade polyper , hon har även ett litet nasalt ljud vid talet. Han tittar i näsan …jo de stämde.

 

Han tittar i halsen …EXTREMT för storade mandlar …ja det här måste göras bot på ! när hon sover slappnar musklerna i halsen av ,o det ger resultatet att hon får svårt att andas även via munnen.

Han tittar i öronen.

Jo …sekret bakom vänstra trumhinna. Höger öra… oj ! jo värre där, hon har även fått ca 20 % nedsatt hörsel på detta örat. Vi får lov att sätta in rör i båda . Hon har har ont kan jag lova er…

 

Jag och maken tittar på varnadra o mina tårar börjar rinna…

 

Maken fråga lite försiktigt om det blir något bättre?

Men man operar ju inte så små barn för detta har vi fått höra av andra läkare. Det växer ju bort. Jag ska ta hand om detta, hon skall få hjälp.

 

. ..vi  måster hjälpa henne. Hon behöver ju få sova och er fru med !

Jag operar allt på en och samma gång,det skall bli bra det här inga problem.

 

Jag stor grät jag blev så lättad men samtidigt kom ju rädslan ….operation …

Sedan jag blev akut snittad för förtidig förlossning har jag inte riktigt kunnat hantera sjukhus besök,än värre operationer…mig själv har gått ganska bra,men inte mina barn…

 

JA , det blir till att sätta spjärn på ångesten…vår lilla ska ju äntligen få hjälp !!

Och min underbara make, hennes far ställer ju upp och finns med alltid !!

 

Så detta ska bli bra för våran lilla tjej (deka ) ÄNTLIGEN !!

 Detta var en måndag...

På fredag kom ett brev i vår brevlåda...operations tid !! 
om tre veckor skall de bli gjort !! 

Känner en enrom lättnad men samtidigt en enorm knut i magen...